Развлечения - Аркутино Фемили Ризорт

Страници

Развлечения - Аркутино Фемили Ризортropotamo
Expired
резерват Ропотамо

Ропотамо е резерват с изключително разнообразие на интересни и уникални природни обекти - лиманът на река Ропотамо, езерото Аркутино, лонгозни гори, които на тази географска ширина се срещат много рядко, различни скални феномени, мочурища, блата и други. Можете да си направите разходка с корабче по течението на реката и обратно, където ще видите много красиви места, странни скални форми, а също и при добро време ще се насладите на гледката от многото костенурки, накацали за храна или почивка по крайречните камъни и растения

sv-toma
Expired
остров Свети Тома

Остров Свети Тома, наричан още Змийският остров е получил името си от множеството сиви водни змии, които го обитават и се хранят с риба във водите около него. Това е единственото място в България, където се срещат диворастящи кактуси. Много легенди се носят за местността, много предания свързани с историята й се разкават от местните . Най-интересната от тях свързва Свети Тома със старо свърталище на морски пирати. Тук те пазели своите богатства и съкровища, които заграбвали от невинните хора.

ezero
Expired
езеро Водните Лилии

Долината на водните лилии или иначе казано – Аркутино е блатисто езеро с типичен лонгозен характер. Обявено е за природен резерват. Във водите му растат красиви водни лилии, а над него се издига връх Калето, където има следи от тракийска крепост. Блатото е отделено от морето с пясъчни дюни. Освен водната лилия, която вирее в блатото, друг атрактивен растителен вид е пясъчна лилия, която расте близо до морския бряг.

sozopol
Expired
Созопол

Созопол - градът, в който бяха намерени мощите на св. Йоан Кръстител! Това е най-старият град на българското черноморско крайбрежие. Тук може да посетите Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол. Както и множество Тракийски крепости и надгробни могили, Антични некрополи, църкви и още много други исторически обекти със световно значение.

Booking Form